205/55R16 WQ-102 ROSAVA

Размер

Производител

Марка

Модел

Тип гума

Сезон

Скоростен индекс

Товарен индекс

телефон+359 879 88 65 69
Консултация с професионалисти
12 месеца гаранцияГарация 12 месеца
доставка на територията на цяла БългарияДоставка на територията на цяла България

Описание

ROSAVA WQ-102

БЕЗОПАСНОСТ на заледени и заснежни пътища.

Надеждно сцепление и стабилност при най-неблагоприятните метеорологични условия. Подобрение на адхезията с 8% се осигурява от:

– насочената шарка на протектора – силициев диоксид в протектора (пълнител от силициева киселина) и силно диспергирани сажди в каучуковата смес;

– използването на три каучукови смеси за поддържане на еластичността на шарката при ниски температури;

– стъпаловидна форма на раменните блокове за добра проходимост при висок сняг;

– удължени ламели с голям брой ръбове на съединителя. Разположението на жлебовете допълнително увеличава стабилността на автомобила в завои. ЗАЩИТА СРЕЩУ AQUAPLANNING Стабилност на мокри и заснежени пътища.

КОНТРОЛ: Подобрена реакция на кормилното управление. Отлично спиране на заледени пътища. Отличното управление на заснежен път се осигурява от насочения симетричен модел на протектора с централно ребро с променлива ширина, както и увеличен брой ламели. Постигнато е значително подобрение в спирачните показатели на заледен път поради следните фактори:

– площта на контактната зона с повърхността се увеличава с 6%;

– компактните блокове на протектора осигуряват максимален контакт на гумата с пътя.

ОТЛИЧНА ТРАКЦИЯ: Отлично сцепление на заледени и заснежени пътища. Иновативният модел на протектора създава повече ръбове на сцепление за отлично сцепление на сняг и добър контрол в завоите. Оптимизираната последователност на шипове (90 до 108 в зависимост от размера на гумите) гарантира отлично сцепление с лед. Компактните протекторни блокове осигуряват максимален контакт между гумата и пътя.

ЕФЕКТИВНОСТ: 10% увеличение на пробега в гумите е едно от най-добрите показатели в този зимен сегмент гуми. Твърдостта на страничните блокове на гумата, както и тяхната форма, допринасят за равномерното разпределение на налягането по цялата площ на контактния участък, което увеличава живота на гумата. Новият дизайн на протектора (от 3 вида каучукови смеси) със значително съдържание на специална гума, която запазва първоначалната си еластичност през целия период на работа, гарантира подобрена устойчивост на износване.